Standaardmaten salontafels

Salontafel maten – Wij krijgen regelmatig de vraag wat een goede maat voor een salontafel is. Vooral als je online je salontafel koopt, is het soms moeilijk inschatten hoe hij in je huis zal staan. Om je te helpen beslissen of de salontafel die jij op het oog hebt ook goed in jouw huiskamer zal staan bieden we je een aantal handvatten.

Er zijn geen standaardmaten voor een salontafel. Wel is er een maximum lengte en breedte waar de meeste salontafels aan voldoen. Vooral van belang is dat je salontafel niet te groot (dus niet te hoog, te lang of te breed) is.

Hoogte salontafel

Het ligt natuurlijk helemaal aan het ontwerp, maar de maximale hoogte van een salontafel ligt ongeveer op 50 centimeter. Een handig trucje is door de hoogte van je bank op te meten. Zorg er voor dat je salontafel niet meer dan 10 centimeter hoger is dan je bank. Helemaal ideaal is natuurlijk als je salontafel net zo hoog als je bank is. Lager kan natuurlijk ook, maar bedenk dan wel dat je dieper moet bukken wil je bijvoorbeeld je glas neerzetten.

Lengte salontafel

Een rechthoekige salontafel heeft over het algemeen een maximale lengte van ongeveer op 120 centimeter en een breedte van 80 centimeter hebben. Een vierkante salontafel zal maximaal zo’n 100 centimeter lang en breed zijn.

Of een salontafel goed in je huis past is natuurlijk helemaal afhankelijk van hoe groot je woonkamer is. Heb je een grote woonkamer, dan zou ik voor de maximale maten gaan. Ben je wat kleiner behuisd, dan is een salontafel al snel veel te groot. Kies dan voor een kleinere tafel, of bijvoorbeeld voor twee kleinere bijzettafels waarmee je kan combineren. Een andere optie is dat je een draaibare salontafel koopt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *