Marcel Wanders salontafels

Marcel Wanders

Marcel Wanders

Marcel Wanders salontafels – Marcel Wanders heeft verschillende mooie salontafels ontworpen. Marcel Wanders is bekend van zijn zelf opgerichte designlabel MOOOI. Voordat hij MOOOI oprichtte had hij echter al naam gemaakt als ontwerper. Welke design salontafels heeft Marcel Wanders allemaal ontworpen?

Crochet salontafel Marcel Wanders

Marcel Wanders zijn beste salontafel is toch wel de Crochet tafel. Dit ontwerp uit 2001 is naast erg mooi ook erg origineel. Hoewel Marcel Wanders de techniek vaker gebruikt, blijft het een bijzonder proces. Welk proces vraag je je af? De basis van de Crochet salontafel is namelijk een katoen gehaakt kleed. Het kleed is vierkant gehaakt, in de vorm van een salontafel. Door het kleed vervolgens in de hars te hangen wordt het katoen keihard, en behoudt deze design salontafel  de vorm zoals je hieronder ziet. Deze techniek gebruikte Marcel Wanders ook bij zijn beroemde Knotted chair. Toch is dit weer anders, en het resultaat verbluffend mooi en origineel.

Crochet salontafel Marcel Wanders

Crochet salontafel Marcel Wanders

Andere Marcel Wanders salontafels

Naast de zeer kunstzinnige Crochet salontafel is onderstaande tafel van Marcel Wanders vooral heel praktisch. Het is een uit kunststof gegoten mand met een blad erop. Je kan er dus ook dingen in opbergen. Niet heel origineel, maar wel zo handig.

Container salontafel Marcel Wanders

Container salontafel Marcel Wanders

Smoke salontafel Marcel Wanders Cappellini

Smoke salontafel die Marcel Wanders voor het Italiaanse designmerk Cappellini ontworp.

 

Meer over Marcel Wanders salontafels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *