Vitra salontafels

Vitra salontafelsVitra salontafels – Dit geweldige Zwitsers design merk maakt top design salontafels. Veel van de salontafels van Vitra zijn iconische ontwerpen uit het verleden waarvan Vitra de rechten heeft gekocht. De salontafels van Vitra behoren absoluut tot de beste salontafels die er te vinden zijn. Ontwerpers waarvoor Vitra salontafels maakt zijn onder andere: Charles & Ray Eames, Jean Prouvé, Isamu Noguchi, Jasper Morrison en Antonio Citterio.

Vitra Nelson salontafel 5452

Vitra Nelson salontafel 5452

Vitra salontafel online kopen

Vitra is zeer exclusief en kan je dan ook maar bij een paar winkels online kopen. Toch is bijna het hele assortiment aan salontafels wel online te verkrijgen.

Klein is fijn bij de Vitra salontafels

Zoals je misschien is opgevallen zien veel van de Vitra salontafels er eigenlijk uit als gewone eettafels, maar dan in miniatuurvorm. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de Nelson salontafel van George Nelson of de CTM van Charles & Ray Eames.

Vitra salontafel feitjes

Omdat veel van de salontafels van Vitra iconische ontwerpen zijn valt er heel veel over te vertellen hier een paar leuke feitjes:

  • De afkorting CTM van de geweldige tafel van Charles & Ray Eames simpelweg voor ‘Coffee Table Metal’.
  • Isamu Noguchi waarvan Vitra de beroemde ‘Coffee Table’ (niet bijster originele naam) maakt is eigenlijk een beeldhouwer. Pas in 2002 bracht Vitra deze iconische salontafel op de Europese markt.
  • Niet alle ontwerpen van Vitra salontafels zijn van vroeger. Zo is de Plate Table van Jasper Morrison pas in 2004 ontworpen.
  • Vitra heeft recent een hele reeks van de iconische Franse ontwerper Jean Prouvé uit de jaren ’50 laten updaten door het Nederlandse kledingmerk G-star.
  • De Nederlandse ontwerpster Hella Jongerius heeft enkele geweldige ontwerpen voor Vitra gemaakt. Helaas zit hier nog geen salontafel bij, maar wat niet is kan nog komen.

Meer over Vitra salontafels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *