Thonet salontafels

Thonet salontafelsThonet is een klassiek designmerk en maakt dan ook geweldige klassieke en tijdloze design salontafels. Onderstaande salontafels zijn ontworpen door Marcel Breuer en door Thonet zelf. De Nederlandse klassieke ontwerper Mart Stam heeft ook tafels voor Thonet ontworpen. Thonet salontafels onderscheiden zich niet zozeer op het gebied van design, als wel dat ze gewoon geweldig mooi gemaakt zijn.

Marcel Breuer Laccio salontafel voor Thonet.

Marcel Breuer Laccio salontafel voor Thonet.

Over Thonet salontafels

Thonet salontafels zijn van super kwaliteit en geweldig mooi design. Thonet staat ook bekend om haar originele remakes van beroemde design stoelen. De meubels van Thonet zijn echte klassiekers, waarvan je uit kan gaan dat ze een generatie meegaan. Hiermee past Thonet in het rijtje van designmerken als Vitra en Knoll die ook veel klassieke design salontafels op een geweldige manier namaken.

Marcel Breuer salontafel B9

Marcel Breuer salontafel B9 voor Thonet.

Verschillende maten salontafels

Zoals je hierboven kan zien hebben de salontafels die door Thonet zelf zijn ontworpen allemaal eenzelfde stijl, maar heb je wel heel veel keuze in wat voor formaat je kan kiezen. Kijk hier om te bepalen welke maat salontafel goed in jouw huis past. Ben je gek op de stijl van Thonet salontafels, maar is het je toch allemaal te duur? Bekijk dan eens de buismeubels van Leitmotiv. Andere salontafels die de stijl van Thonet benaderen zijn de salontafels van Dutch originals.

Thonet salontafel B20

Thonet salontafel B20 (Bron: De zaak design)

Over Thonet

Thonet werd in 1830 opgericht door de Duitsers Michael Thonet. In 1841 verhuisde Michael Thonet op uitnodiging van prins Metternich naar het Oostenrijkse Wenen. Thonet werd vooral beroemd door zijn meubels van gebogen hout. Michael Thonet had hier speciale technieken voor ontwikkeld, waar hij ook verschillende patenten op had. In de 19e eeuw bestond het Hongaars-Oostenrijkse rijk nog. Door de patenten was Thonet het enige meubelmerk dat gebogen houten stoelen in dit gigantische rijk mocht maken, en gebogen hout was in die tijd geweldig populair. Rond 1850 ontwikkelde Michael Thonet zijn stoel nummer 14, waarvan er miljoenen geproduceerd zijn.

Thonet nummer 14 stoel

Thonet nummer 14 stoel

In 1987 werd het Amerikaanse deel van het bedrijf afgesplitst van het Europese moederbedrijf. Het moederbedrijf is nog altijd in handen van de familie Thonet. Het Amerikaanse deel valt nu onder de Commercial furniture group, waar ook de merken Shelby Williams, Howe en Falcon onder vallen. De traditionele houten stoelen worden door het Europese bedrijf gemaakt, terwijl de geweldige remakes door het Amerikaanse bedrijf worden geproduceerd. Bovenstaande design salontafels komen dus van het Amerikaanse Thonet.

Info over het Europese bedrijf vind je hier.

En hier over het Amerikaanse deel van Thonet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *