Isamu Noguchi salontafel

Isamu Noguchi

Isamu Noguchi

beroemde-salontafels1Isamu Noguchi heeft waarschijnlijk de beroemdste salontafel ooit ontworpen. Hij ontwierp zijn Noguchi Coffee tafel in de jaren ’30. Oorspronkelijk voor de directeur van het Museum of Modern Art in New York. Vanaf 1947 nam de Herman Miller company de Noguchi salontafel in productie.  De Herman Miller company is het bedrijf waar ook Charles en Ray Eames hun ontwerpen voor maakten.

De Noguchi salontafel heeft een uit twee delen bestaand onderstel. Het onderstel lijkt van kunststof, maar is van massief hout. Onderstaande versie is zwart geverfd, maar er is ook een versie beschikbaar die alleen een blanke coating heeft. Hierdoor is de structuur van het hout wel goed te zien. Als blad heeft deze beroemde salontafel een dik glazen blad van 19 millimeter.

Isamu Noguchi salontafel

Isamu Noguchi salontafel

De Isamu Noguchi salontafel is haast een kunstwerk om naar te kijken. Niet zo gek als je de achtergrond van Isamu Noguchi kent. Hij ontwierp namelijk naast meubels ook talloze beelden.

De salontafel is zo ruimtelijk omdat hij in tegenstelling tot de meeste design salontafels slechts drie contactpunten heeft. Het glazen blad ligt ook gewoon los op het houten frame. Oppassen met kinderen huisdieren dus 🙂

Isamu Noguchi salontafel hout

Isamu Noguchi salontafel met onderkant waarin de houten structuur nog te zien is.

 

Isamu Noguchi salontafel kopen

Sinds 2002 produceert het Zwitserse Vitra de Isamu Noguchi salontafel weer voor de Europese markt.

Andere ontwerpen van Isamu Noguchi

Naast de beroemde Coffee table heeft Isamu Noguchi ook een heel beroemde bijzettafel ontworpen. Hij wordt ook verkocht door Vitra.

 

Isamu Noguchi bijzettafel

Isamu Noguchi bijzettafel Prismatic Table uit 1957 wordt ook verkocht door Vitra

2 Responses so far.

 1. Laetitia Lindgren says:

  helaas is de glasplaat van deze mooie salontafel (Isamu Nugochi) gebroken, kan ik bij u alleen de glasplaat bestellen, aflevering in Amsterdam ?

  met vr groet, laetitia lindgren

  • admin says:

   Beste Laetitia,

   Wij verkopen geen salontafels, maar schrijven er alleen over 😉

   Als je een nieuwe glasplaat nodig hebt, raad ik je aan via Google een locale glashandel te zoeken. Die kunnen zeker een nieuwe plaat voor je maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *