Design salontafel glas

Design salontafel glas – In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je een glazen salontafel gaat kopen. Natuurlijk laten we je ook enkele geweldige voorbeelden van glazen salontafels zien. De volgende design salontafels hebben een glazen blad. De plaat van glas geeft deze tafels een extra ruimtelijk en moderne look. Een ander voordeel van een salontafel met blad van glas is dat je het frame heel goed kan zien. Aangezien het mooiste aan een design salontafels vaak het onderstel is, komt dit extra goed uit met een blad van glas. Glas blijft ook altijd modern en is eigenlijk tijdloos. De salontafels van Gispen zijn bijvoorbeeld ontworpen in de jaren ’30, maar zien er nog steeds modern uit. Lees hier meer tips over glazen salontafels.

Poul Kjaerholm salontafel PK61A

Poul Kjaerholm salontafel glas PK61A

Over design salontafel glas online kopen

Koop je online een design salontafel met blad van glas, dan zijn er een aantal dingen waar je op kan letten. Je hebt namelijk glas en glas. Het eerste waar je op kan letten is hoe dik het glazen blad is. Goedkopere salontafels zullen vaak een dunner blad hebben. Hoe dikker het blad, hoe duurder. Bladen die dikker zijn dan 1 centimeter worden al snel behoorlijk duur. Het is dan ook niet raar dat een design salontafel met een kwalitatief goed glazen blad al snel enkele honderden euro’s kost. Er zijn nog een aantal factoren die de prijs van een glazen blad bepalen. Daarover zo meer…

Isamu Noguchi salontafel glas

Isamu Noguchi salontafel met onderkant waarin de houten structuur nog te zien is.

Design salontafel met gehard glas

Een andere factor die zwaar weegt op de kosten van een design salontafel glas is of het glas gehard is of niet. Gehard glas is ongeveer twee keer zo duur als een glazen blad dat niet gehard is. Wat houdt gehard glas precies in? Gehard glas wordt kortstondig verhit, waardoor de structuur van het glas verandert. Gehard glas is sterker dan niet gehard glas. Daarnaast breekt gehard glas anders dan niet gehard glas. Gehard glas breekt in kleine stukje uiteen, waar niet gehard glas barst. Niet gehard glas is dus zeer gevaarlijk als het breekt. Gehard glas is minder gevaarlijk. De kleine stukjes zijn uiteraard ook scherp, maar je kan je er minder gevaarlijk aan snijden. Het nadeel van gehard glas zit hem direct in de kleine stukjes. Stoot je met een puntig voorwerp tegen het glazen blad van je salontafel, dan heb je kans dat het in 1000 stukjes breekt.

Shiro Kuramata glazen salontafel

Shiro Kuramata glazen salontafel. Hier zie je de wat groene gloed die door het lood in het glas wordt veroorzaakt.

Extra helder glas

Een derde factor voor de prijs van een glazen blad van je salontafel is of het glas extra helder is of niet. Normaal glas heeft een licht groene gloed. Dat komt door het lood dat in normaal glas zet. Hoe dikker het glas, hoe groener de gloed zal zijn. Sommige mensen vinden dat niet mooi. Bij bladen van meer dan anderhalve centimeter is het aan te raden te controleren of het glazen blad van je design salontafel extra helder is of niet.

Geweldige glazen salontafels

Hieronder enkele van de beste glazen salontafels die ooit gemaakt zijn: