Ludwig Mies van der Rohe Barcelona salontafel

beroemde-salontafels4

Ludwig Mies van der Rohe salontafel

Ludwig Mies van der Rohe salontafel

Ludwig Mies van der Rohe Barcelona salontafel hoort bij de gelijknamige Barcelona stoel. De Barcelona salontafel heeft een frame van RVS, met daarop een glazen plaat. Het verhaal van de Barcelona chair is je misschien bekend. Deze beroemde stoel is door Ludwig Mies van der Rohe ontworpen voor de wereldtentoonstelling in Barcelona in 1929. Het is een van de beroemdste stoelen ooit gemaakt. Bij een beroemde stoel hoort uiteraard ook een goede salontafel. De bijpassende salontafel ontwikkelde Ludwig Mies van der Rohe dan ook een jaar later in 1930.
De Barcelona salontafel is in meerder uitvoeringen te verkrijgen. Zo kan je kiezen tussen een mat, geborsteld RVS frame, of een glimmend chromen frame. Ook kan je kiezen uit normaal en extra helder glas.
De originele Barcelona salontafels van Ludwig Mies van der Rohe worden als sinds lange tijd geproduceerd door het Amerikaanse designmerk Knoll. Je weet dat je een originele Mies van der Rohe hebt als de handtekening van de ontwerper in het frame staat gegraveerd!

Barcelona salontafel en stoel

Barcelona salontafel, stoel en bijbehorende kruk.

Knoll Barcelona Original

Stempel waaraan je kan zien dat het een originele Knoll / Mies van der Rohe is. Hier op een Barcelona stoel getoond.

2 Responses so far.

  1. Pierre De Meester says:

    Hoeveel kost de Barcelona salontafels?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *