MOOOI salontafels

moooi salontafelsMOOOI salontafels – MOOOI is het designmerk van de Nederlandse topontwerper Marcel Wanders. Dat betekent niet dat alle ontwerpen van MOOOI ook van zijn hand zijn. MOOOI werkt samen met Nederlandse en internationale topontwerpers. Onderstaande salontafels zijn op één na wel door Marcel Wanders ontworpen. Alleen de salontafel met het varken is ontwerpen door het Zweedse Front. Front heeft in dezelfde lijn ook een paard ontworpen, waar op het hoofd een lampenkap is bevestigd. Onderstaande MOOOI salontafels zijn gemaakt van kunststof. Alleen de onderste ‘Crochet’ tafel’ niet. Die is gemaakt van gehaakt katoen, waarna hij ondersteboven in kunsthars is gehangen, waardoor het katoen hard is geworden en de salontafel zijn vorm behoudt. Een absoluut unieke design salontafel.

Crochet salontafel Marcel Wanders

Crochet salontafel van Marcel Wanders.

Pig Table Front

Pig Table van de Zweedse ontwerpers van Front voor MOOOI.

 

Over MOOOI

MOOOI is opgericht door Marcel Wanders en Casper Vissers, die het bedrijfskundige gedeelte op zich neemt. MOOOI is samen met Droog de afgelopen 10 jaar uitgeroeid tot het belangrijkste designmerk van Nederland. Ondanks dat MOOOI alleen met topdesigners samenwerkt zijn de producten, dus ook de salontafels, over het algemeen nog heel betaalbaar. MOOOI is absoluut leidend op het gebied van design in Nederland. Zo organiseert MOOOI vanaf vorig jaar de FRAME MOOOI Awards tijdens de Milaan design week, waarmee ze het ontwerp talent stimuleren.

MOOOI is echt een voorloper als het gaat om het presenteren van haar meubels. Hierop besparen ze dan ook niet. Ze hebben een geweldige website. Ook de productfotografie is top. Hiervoor werken ze samen met een van de beroemdste Nederlandse fotografen van dit moment: Erwin Olaf.

Meer over MOOOI salontafels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *