Design salontafel hout

Design salontafel hout – In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten als je een houten design salontafel gaat kopen. Hout is populair omdat het een warm, huiselijk gevoel geeft. De combinatie hout / staal is ook erg goed, modern, maar toch warm en gezellig. Het ene hout is het ander niet. Hieronder tonen we verschillende design salontafels met verschillende soorten hout. Onderaan deze pagina geven we meer informatie over verschillende houtsoorten die voor salontafels gebruikt kan worden.

Design salontafel hout

Design salontafel hout van Piet Hein Eek. De beroemdste Nederlandse ontwerper van houten designmeubels.

Design salontafel hout soorten

Er zijn verschillende soorten hout die vaak gebruikt worden bij salontafels. De bekendste soort is toch wel eikenhout. Van eikenhout heb je verschillende soorten. De bekendste zijn Amerikaans en Europees eiken. Amerikaans eikenhout is goedkoper dan Europees eikenhout. Ook is het lichter van kleur. Dat wil niet zeggen dat Amerikaans eikenhout niet goed is. Een mooi massief Amerikaans eikenhouten blad is geweldig materiaal om als tafelblad voor een design salontafel te gebruiken.
Zoals je hierboven hebt kunnen zien wordt notenhout ook vaak gebruikt bij design salontafels. Notenhout is een luxe houtsoort, en is wat donkerder van kleur. Notenhout kan wel wat ouderwetser overkomen dan eikenhout.

Formstelle Twist salontafel hout

Formstelle Twist salontafel hout. Waarschijnlijk gemaakt van hout fineer.

Een massief houten tafelblad is vrij duur. Een goedkopere oplossing is door houtfineer te gebruiken. Fineer is een dun laagje hout dat voor de sier op een ander materiaal is geplakt (meestal goedkoper spaanplaat). Fineer is vaak echt hout, dus het tafelblad van je design salontafel heeft een echte houtstructuur. Als je goed kijkt zal je wel randjes zien. Dat zie je bij een massief tafelblad natuurlijk niet.

Houten salontafel behandelen

Onbehandeld hout is momenteel erg in trek. Het heeft een matte look en is erg modern. Je krijgt alleen wel snel kringen op je houten design salontafel. Uiteraard kan je hout altijd zelf schuren. Daarnaast zijn er verschillende manieren om je houten blad te behandelen. Lees hier meer over het onderhoud van een houten salontafel.

Meer over design salontafel hout

Enkele geweldige voorbeelden van de beste design salontafels van hout die ooit gemaakt zijn: