Krassen verwijderen uit glazen salontafel

Een glazen salontafel of een salontafel met een blad van glas kan wel eens krassen. Vermeid daarom zoveel mogelijk harde voorwerpen op uw glazen salontafel of gebruik een onderzetter. Mocht u toch krassen op uw glazen salontafel krijgen, dan hebben we hier een aantal tips voor u op een rij gezet. Het ligt er natuurlijk aan hoe diep de krassen zijn en hoeveel het u waard is deze weg te krijgen.

1) De meest onschuldige manier is het gebruik van tandpasta. Tandpasta heeft een ligt schurende werking waardoor met een doek een soort polijstende werking ontstaat.

2) een wat stevig middel is het gebruik van koperpoets om de krassen uit het glas van uw salontafel te polijsten. Koperpoets heeft uiteraard ook een schurende werking. Pas wel op, dit kan er voor zorgen dat het glas mat wordt, maar als u de keuze heeft tussen dit of een nieuwe glasplaat (of nieuwe salontafel) kopen dan zou ik het zeker proberen.

3) Er zijn bedrijfjes gespecialiseerd in het polijsten van glas. Bel de locale glashandel. Als die het niet voor je kan doen, weten ze vast waar u wel terecht kunt. Realiseer u wel dat dit flink in de kosten kan lopen (50 euro is niets), dus als u toch de glashandel belt, informeer dan gelijk naar de kosten voor een nieuwe glasplaat, misschien is dit zelfs wel goedkoper

4) Koop een nieuwe glasplaat zonder krassen.  Dit hoeft niet eens extreem duur te zijn. Het ligt eraan wat u wilt. Dik glas (vanaf 1 centimer) kan flink in de papieren lopen. Hetzelfde geldt voor extra helder glas. Dun glas van rond de 1 meter zonder rare vormen zijn goed te betalen.

3 Responses so far.

  1. MVester says:

    Polijsten is zeker niet zo duur als vervangen. Wij hebben al veel mensen blij gemaakt door het glas van hun salontafel te polijsten. Check http://www.VesterGlassCare.nl.

  2. Jeroen says:

    Het verhaal wat hier boven staat klopt in grote lijnen zeker maar u kunt altijd een offerte aanvragen op ruitrepair.nl. Wellicht verbaasd u zich nog over het verschil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *